Wenen-Zuid Moravie

Wenen-tsjechie-vliegreis

Het keizerlijke Wenen en de landelijke Regio “Znojemsko” in Zuid Moravië Cultuuur- en Wijnreis
Datum van 28 april tot 5 mei 2019
Prijs LAST MINUTE € 690  € 871
Bij de prijs inbegrepen:
Vliegreis Amsterdam – Wenen v.v. inclusief luchthavenbelasting en 20 kg ruimbagage (Austrian Airlines vertrek 28.4.2019 om 10:00 uur, aankomst op 5.5.2019 om 17:00 uur)
Accommodatie 3 nachten in 4-sterren hotel Wenen
4 nachten in 3 sterren hotel in centrum van Znojmo, Zuid Moravië, Tsjechië
Halfpension inclusief muziekale omlijsting bij sommige diners (in Wenen ook een kliassieke “Heuriger avond”)
Nederlands sprekende lokale reisleiding

Als men Wenen zegt, dan hoeft men niet zo veel te presenteren. Deze wereld stad trekt milijoenen toeristen opwenen aan de voeten jaarbasis. Wij gaa ook uiteraard de algemeen bekende bezienswaardigheden bezoeken – Schönbrunn, Hundertwasserhaus en een rondleiding door het centrum van de stad met een professionele gids.

Maar ook de wat minder bekende dingen staan op het programma : bijvoorbeeld de top klasse en zeer bijzondere Sektfabriek “Schlummberger Kellerwelten”, diner op een bijzondere plek in Wenen met de stad “aan de voeten” en ook een bezoek aan een “Heuriger” – een typisch wijnrestaurant meestal in een buitenwijk van Wenen met muziek. Bijna een hele dag is voor u zelf in Wenen gepland!

De stad Znojmo zelf (overigens een prachtige middeleeuwse stad met leuke kronkelende straatjes) begint al bij het beschermd natuurgebied rondom het Znojmo stuwmeer. Nationaal Park Podyji (liggend op het rivier Dyje), is op steenwerp afstand en die gaan wij zeker bezoeken. Nou en wat voor verrassingen heben wij voor U in petto?

In de dagen dat wij in Znojmo zijn, zijn de dagen van de stedenbanden. Klik op de onderstaande link om te zien hoe Znojmo eruitziet en om alvast van de sfeer proeven, die wij in Znojmo gaan beleven!

https://www.youtube.com/watch?v=o5UL1JHmoD4

znojmoZnojmo had in het verleden een stedenband met Harderwijk en mevrouw Denisa Krátka, die in haar takenpakket cultuur en educatie heeft, gaat ons over deze partnerschap vertellen, want zij was erbij sinds deze onstaan is. Harderwijk heeft veel geholpen bij de scholen in Znojmo.

Wat hebben wij lang niet bezocht? Ondergrondse kelderlabyrint. In Znojmo een van de grootsten!

Ik heb regio Znojemsko gekozen ook, omdat het actieve gedeelte zo goed tijdens onze laatste twee reizen aangeslagen is. Hier is volop cultuur te vinden, mooie wandelmogelijkheiden, mooie fietsmogelijkheden.

Wat wij ook zeker niet overslaan is het algemeen bekende maar toch gewoon een “must” in deze regio: het Lednicko-lednice-kasteelValticky areaal (UNESCO Monument) en hier gaan wij zeker een leuke fietstocht maken, naast een bezoek aan het kasteel Lednice voor de liefhebbers. Nieuw is nog een leuk  wandelpad dat men met blote voeten kan afleggen (moet niet uiteraard!) en onderweg gaan we het museum van het ijzeren gordijn bezoeken, natuurlijk staat deze exact aan de grens met Oostenrijk.

En in Znojmo is ook veel te beleven. Direct op de eerste dag van uw aankomst op 1. Mei is er een presentatie van blaaskapellen. En de volgende drie dagen staan in het teken van de “dagen van de partnerschap steden”. Betekent een cultureel en culinair festival op de straten van Znojmo. Vertegenwoordigt zijn: Slowakije, Polen, Duitsland, Oostenrijk en Italie). Nee wij zullen ons niet vervelen.

En onze nachten zullen wij doorbrengen in het hotel in centrum van Znojmo – Hotel u Divadla – een mooi gebouw in een funcionalistische stijl. En de sfeer – zoals in de Eerste Republiek – Back in time.Zoals de naam het al zegt – het hotel bevindt zich direct naast het stedelijk theater dat in een prachtig Duitse Jugendstil stijl gebouwd is naar voorbeeld van het Weense “Graftheater”.

Reacties zijn gesloten.