Skicentrum Pec pod Snezkou

Pec pod Snezkou 829 m – 1215

SRT-Bild / Skifahren in TschechienPec pod Snezkou is het tweede grootste skigebied van Tsjechië met een  4-persoonsstoeltjeslift en 9 sleepliften.  U vindt hier pistes in alle moeilijkheidsgraden, van blauwe pistes voor de beginners maar ook zwarte voor de echte cracks. 3 pistes zijn ‘s avonds verlicht en de meeste pistes zijn uitgerust voor sneeuwkanonnen, wat zonder natuurlijk sneeuw toch veel skiplezier garandeert. Ook is er een speciaal snowboardpark met diverse pipes en sprongen. Pec pod Snezkou heeft goede après-ski faciliteiten,  met volop restaurantjes en barretjes. Typisch voor dit in de winter goed ontwikkeld toeristisch plaatsje is, dat de accommodaties zich niet alleen in het centrum maar ook verspreid over de pistes bevinden. Deze kunt u dan bereiken met een speciale sneeuwtaxi (eigenlijk scooters). Vaak wordt u voor uw  verblijf door de hoteleigenaren met een sneeuwscooter van de centrale parkeerplaats opgehaald. Wilt u een iets rustiger gebiedje met uw kinderen, dan kunt u kiezen voor het skigebied Velka Upa, dat slechts 2 km voor Pec pod Snezkou ligt; er is een frequente skibusverbinding daarnaartoe.

Nieuw in dit seizoen is de verbinding van de gebieden van Pec pod Snezkou en Janske Lazne op de ski’s (SKI TOUR). U gaat ’s morgens met de ski-bus naar Janske Lazne, kunt u daar bijna hele dag skiën en vanuit de top in Janske Lazne wordt u met een pistenbully ca. 300 m omhoog gebracht naar begin van de ski-route en wacht u een 3 km lange prachtige afdaling naar Pec pod Snezkou. De meerdaagse skipas van Pec pod Snezkou is ook geldig in de skigebieden Janske Lazne, Velka Upa, Cerny Dul en Svoboda nad Upou.

Klik hier om naar het panorama en foto’s van het skicentrum Pec pod Snezkou te gaan

Aantal liften totale capaciteit per uur aantal pistes totaal km   km loipes  prijs skipas: extra informatie
per dag 6 dgn
1 x stoeltjes 8.060 pers. per uur  3 km  12 km 150 km  volw. €24 €115  Dit skigebied kunt u bereiken met een buspendel vanuit Nederland
9 x sleep  7,9 km  jeugd €20 €98 Extra’s: sneeuwtubing, sleebaan, avondskiën, halfpipe, snowpark
 1,1 km  kind €16 €79

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.